Langattomat mikrofonit

Langattomat mikrofonit
Järjestys:
Langaton mikrofoni on äänen tallentamiseen tai lähettämiseen käytettävä mikrofonijärjestelmä, joka ei tarvitse fyysistä kaapeliliitäntää äänenlähteeseen (esimerkiksi laulajaan tai puhujaan) ja äänen vastaanottolaitteeseen (yleensä äänentoistojärjestelmään, vahvistimeen tai tallentavaan laitteeseen). Sen sijaan se lähettää äänisignaalin radiotaajuuksien avulla tai muulla langattomalla tekniikalla.

Langattomat mikrofonit ovat suosittuja erilaisissa tilanteissa, kuten karaokessa, teattereissa, live-esityksissä, televisio- ja radiolähetyksissä, konferensseissa, urheilutapahtumissa ja monissa muissa tilaisuuksissa, joissa liikkumavara ja johdottomuus ovat tärkeitä. Ne koostuvat yleensä mikrofonista ja vastaanottimesta tai langattomasta mikrofonista, vyölähettimestä ja vastaanottimesta. Mikrofoni kerää äänen ja lähettää sen lähettimelle, joka puolestaan lähettää signaalin vastaanottimelle vyölähetinjärjestelmissä. Käsimikrofonijärjestelmissä toiminto on sama paitsi mikrofoni lähettää äänen langattomasti suoraan vastaanottimelle. Vastaanotin purkaa signaalin ja välittää sen eteenpäin esimerkiksi äänentoistojärjestelmään.

Langattomissa mikrofoneissa on erilaisia tekniikoita, kuten UHF (Ultra High Frequency) ja VHF (Very High Frequency) radiotaajuuksia sekä digitaalista siirtoa. Ne tarjoavat mahdollisuuden laadukkaaseen äänen siirtoon ilman johtoja ja kaapeleita, mikä tekee niistä monipuolisen ja kätevän vaihtoehdon monille äänen tallennus- ja lähettämistarpeille.