Harmonikat

Meiltä löydät näppäin- ja pianohanurit sekä Rolandin digitaaliset harmonikat. Valikoimassamme on myös uusia ja käytettyjä harmonikoita sekä tarvikkeet.

Tuotteita ei löytynyt.

Harmonikka on monikäyttöinen soitin, joka koostuu kahdesta pääosasta: Käsillä soitettavasta kotelosta ja painikkeista tai koskettimista, joita painetaan ja vedetään ilmaa virtaavan palkeen avulla. Kun painikkeita painetaan ja vedetään, ilmavirta kulkee kielien läpi.

Harmonikan historia juontaa juurensa 1800-luvulle, vaikka sen esiasteita on ollut jo paljon aiemmin eri muodoissa eri puolilla maailmaa. Nykyaikainen harmonikka kehittyi lähinnä Euroopassa, erityisesti Saksassa ja Italiassa. Sitä on käytetty monipuolisesti eri musiikkityyleissä, kuten kansanmusiikissa, klassisessa musiikissa, jazzissa ja populaarimusiikissa.

Italiassa harmonikan valmistus on ollut erityisen merkittävää, ja siellä toimii useita tunnettuja valmistajia. Dallape on yksi Italian tunnetuimmista harmonikanvalmistajista, jonka tuotteet tunnetaan laadustaan ja innovatiivisista ominaisuuksistaan. Toinen merkittävä italialainen valmistaja on Titano, jonka harmonikat ovat saavuttaneet mainetta ammattimuusikoiden keskuudessa niiden kestävyyden ja tarkan äänen vuoksi.

Nämä valmistajat ovat olleet keskeisessä asemassa harmonikan kehityksessä ja levittämisessä ympäri maailmaa, ja niiden tuotteet ovat edelleen suosittuja sekä ammattilaisten että harrastajien keskuudessa.