Kitaran kostuttimet

Akustisilla soittimilla on tärkeää että niitä säilytetään oikeassa kosteudessa. Liian matala kosteus voi aiheuttaa esim. kitaralle kannen, sivun tai pohjan halkeamisia tai esim. kaulan vääntymistä. Suomen olosuhteissa kosteus on suurimman osan ajasta alle 45% joka on liian alhainen. Oikeanlaisella kostuttimella varmistat instrumenttisi säilymisen ja eliniän. Music Nomadin kostuttimet ovat markkinoiden parhaat vaihtoehdot vailla vertaansa.
Järjestys:


Akustisen kitaran kosteutus ja säilytys ovat keskeisiä tekijöitä soittimen pitkäikäisyyden ja äänenlaadun säilyttämiseksi. MusicNomad Humitar -kitarankostutin on yksi suosituimmista ratkaisuista kitaran kosteuden hallintaan. 

Akustisen kitaran kosteutustarve:
Akustiset kitarat ovat herkkiä ilmankosteuden vaihteluille, jotka voivat vaikuttaa niiden äänenlaatuun ja rakenteeseen. Optimaalinen ilmankosteus akustiselle kitaralle on yleensä välillä 45–55% RH (suhteellinen kosteus). Liian kuiva ilma voi aiheuttaa kitaran puumateriaalien kutistumista ja halkeilua, kun taas liian kostea ilma voi johtaa kitaran vääntymiseen ja kaulan kaarevuuteen.

Oikeanlainen säilytys:
Paras tapa säilyttää akustinen kitara on pitää se vakioilmastoidussa ympäristössä, jossa ilmankosteus on tasapainossa. Vältä altistamasta kitaraa äärimmäisille lämpötiloille ja kosteudelle, kuten suoralle auringonvalolle, lämmityslaitteille tai ilmastointilaitteille.
Voit huolehtia kitaran kostutuksesta helposti säilyttämällä kitaraa pussissa tai kitarakotelossa ja pitämällä siellä MusicNomad Humitar kitarankostutinta. Toinen vaihtoehto on säilyttää kitaraa pussin tai kotelon ulkopuolella huoneessa jolloin tarvitset kitaran viereen koti-ilmakostuttimen. Tärkeintä on käyttää kostutinta kesän ulkopuolisina aikoina.

Säilytä kitara mieluiten kitarakotelossa tai -telineessä, joka suojaa sitä pölyltä, kosteudelta ja iskuilta. Varmista, että kitaran kaula on tuettu ja että se ei altistu paineelle tai vääntymiselle.

MusicNomad Humitar -kitarankostutin:
MusicNomad Humitar on innovatiivinen kitarankostutin, joka pitää akustisen kitaran kosteustason tasapainossa. Se koostuu sienestä ja vuotosuojatusta kotelosta jossa se asetetaan kitaran kielten välistä roikkumaan kaikuaukon sisään.

Humitar-kostutin vapauttaa kosteutta kitaraan hitaasti ja tasaisesti, mikä auttaa säilyttämään optimaalisen ilmankosteuden. Sen kompakti muotoilu tekee siitä kätevän kuljettaa mukana keikoille tai matkoille.

Akustisen kitaran kosteutustarve ja oikeanlainen säilytys ovat olennaisia sen pitkäikäisyydelle ja äänenlaadulle. MusicNomad Humitar -kitarankostutin tarjoaa kätevän ratkaisun kosteuden hallintaan, joka auttaa säilyttämään kitarasi parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Muista pitää kitara puhtaana ja huoltaa sitä säännöllisesti, jotta voit nauttia siitä vuosia eteenpäin.