Kielet jousisoittimille

Hyviä ja suosittuja Viulun kielin valmistajia ovat Galli, Dominant ja Pirastro mm. Valikoimastamme löydät erilaiset ja erikokoiset viulun kielet kaikkiin viuluihin sekä sellon kielet ja kontrabasson kielet.
Järjestys:
Viulu on klassinen jousisoitin, joka tunnetaan kauniista ja monipuolisesta äänestään. Viulun kielet ovat olennainen osa tämän soittimen toimintaa ja äänen tuottamista.

Perinteisesti ennenaikaan viulun kielet valmistettiin suolesta (yleensä lampaan- tai vuohen suolesta). Nykyään monet soittajat käyttävät kuitenkin metallisia kielisettejä, kuten terästä, hopeaa, tai titaania.
Kieliä viulusas on neljä ja nämä kielet ovat nimeltään G, D, A ja E, ja ne on viritetty seuraavasti korkeimmasta matalimpaan:

E-kieli: Korkein ääni (yleensä viritetään noin 329.63 Hz:ksi)
A-kieli: Seuraava korkein ääni (yleensä viritetään noin 440 Hz:ksi)
D-kieli: Alempi ääni (yleensä viritetään noin 293.66 Hz:ksi)
G-kieli: Matalin ääni (yleensä viritetään noin 196.00 Hz:ksi)

Kielen pituus: Jokaisen kielen pituus määritetään sen värähtelevän osuuden pituudella. Kielet kiinnittyvät kielenpitimeen ja kulkevat pitkin viulun kaulaa tallan yli viulun lapaan ja siellä sijaitseviin viritystappeihin.
Viulun kielet värähtelevät, kun niitä soitetaan jousella ja näiden värähtelyjen kautta syntyy ääni. Pitempi kieli tuottaa matalamman äänen, kun taas lyhyempi kieli tuottaa korkeamman äänen.
Viulistit virittävät viulua kääntämällä viritysruuveja tallan yläpuolella. Viulua voidaan myös hienovirittää kielenpitimestä jos siihen on asennettu pikavirittimet. Tarkka viritys on tärkeää, jotta viulu soi oikein ja voi soittaa yhdessä muiden instrumenttien kanssa. Viulun kielten valinta ja niiden käsittely ovat tärkeitä viulun soinnin ja soittokokemuksen kannalta. Monet soittajat valitsevat kielensä henkilökohtaisten mieltymystensä mukaan, ja jokaisella kielityypillä on oma erityinen sävy ja sointi.

Galli on yksi monista merkittävistä viulun kielenvalmistajista, ja heidän kielenvalikoimansa on laaja. Galli-kielien erityispiirre on niiden laadukas valmistus ja sointi. 

Materiaali: Galli valmistaa kieliään erilaisista materiaaleista, mutta niiden perinteinen valmistusmateriaali on suoli. Galli-suolikielet ovat erityisen suosittuja klassisen musiikin soittajien keskuudessa.

Kielisarjat: Galli tarjoaa erilaisia kielisarjoja, jotka eroavat toisistaan äänenlaadun ja soinnin perusteella. Näihin voi kuulua esimerkiksi eri suolisten tai terästen yhdistelmiä.

Monipuolisuus: Gallilla on monipuolinen valikoima erilaisia kieliä, jotka sopivat eri musiikkityyleihin ja soittajien tarpeisiin. Näitä voivat olla esimerkiksi erilaiset suolikielet, teräskieliä ja monenlaisia viritettyjä kielisarjoja.

Historia: Galli on pitkän historian omaava kielivalmistaja sillä he aloittivat jo vuonna 1890 perheyrityksenä ja ovat edelleen perheyritys. Heidän kieliensä valmistusperinne juontaa juurensa Italiaan. He ovat tunnettuja laadustaan ja omistautumisestaan viulunsoiton perinteen vaalimiseen.

Soittajan valinta Galli-viulunkielistä riippuu usein musiikkityylistä ja henkilökohtaisista mieltymyksistä äänen ja soinnin suhteen. On tärkeää, että valitut kielet tyydyttävät soittajan tarpeet ja auttavat häntä tuottamaan haluamaansa ääntä ja ilmaisua viululla.