Ukulelet

Kattava valikoima eri ukulele-vaihtoehtoja niin lapselle kuin ammattimuusikolle. Paljon eri värivaihtoehtoja jokaiseen makuun. Baton Rouge on saksalainen kovassa nosteessa oleva merkki, joka kasvaa vuosi vuodelta niin Suomessa kuin maailmalla. BR:n ukulelet edustavat oman hintaluokkansa parhainta laatua. Tsekkaa myös Noir By BR -ukulelet, jotka ovat edullisempia vaihtoehtoja ukulelen soittoharrastuksen alkuun! Ukulelet luokitellaan viiteen kategoriaan, pienimmästä suurimpaan: sopraano-, konsertti-, tenori-, baritoni- ja bassoukulele. Näistä "tavalliseksi" ukuleleksi kutsutaan sopraanoa, kun taas "alkuperäiseksi" tenoria.
Järjestys:
Ukulele on kielisoitin, jossa on neljä kieltä ja se muistuttaa pienikokoista kitaraa. Se on suosittu musiikki-instrumentti harrastajien ja ammattilaisten keskuudessa sen helppokäyttöisyyden ja melodisen äänen ansiosta.

Ukulele juontaa juurensa Portugalista, missä oli perinteinen kielisoitin nimeltä "braguinha" tai "machete", joka oli pieni nelikielinen instrumentti. 1800-luvun lopulla portugalilaiset siirtolaiset toivat tämän soittimen Madeiran saarelta Havaijille, jossa se sai uuden muodon ja nimen, "ukulele", mikä tarkoittaa "hyppivää punkkua" tai "hyppivää täitä" havaijilaisessa kielessä.

Ukulelen suosio levisi nopeasti Havaijilta Yhdysvaltoihin ja muualle maailmaan 1900-luvun alkupuolella. Se nousi suosioon erityisesti 1920-luvulla Yhdysvalloissa ja siitä tuli olennainen osa monia musiikkityylejä, kuten jazzia, poppia ja vaudeville-musiikkia.

Ukulele säilytti suosionsa sen helppokäyttöisyyden ja monipuolisuuden ansiosta. Se on houkutellut laajaa yleisöä eri puolilta maailmaa ja se on edelleen suosittu soitin niin harrastajien kuin ammattimuusikoiden keskuudessa eri musiikkityyleissä.