Klassiset kitarat

Klassiset kitarat soveltuvat hyvin kitaransoiton harrastuksen aloittamiseen pehmeiden nylonkielien johdosta. Nylonkieliä käytetään hyvin usein etenkin klassisessa musiikissa.

Klassiset kitarat laatumerkeillä ja nopealla toimituksella

Hanki oma nylonkielinen kitarasi suoraan maahantuojan varastosta, ilman turhia välikäsiä. Kun tilaat nylonkielisen kitarasi meiltä, voit olla varma sen toimivuudesta - tarkistamme ja säädämme jokaisen soittimen valmiiksi ennen toimitusta. Esteve-kitaramme ovat useasti palkittuja espanjalaisia käsintehtyjä, kokopuisia ja kokopuukantisia laatukitaroita. Ne ovat ympäri maailman eniten myydyimpiä espanjalaisia klassisia kitaroita ja ne ovat valmistettu espanjassa jo yli 60-vuoden ajan. LaMancha-kitaroissa yhdistyy loistava laatu, upea sointi ja edullinen hinta. Saat myös kaikki Esteve mallit halutessasi kustomoituna (ohuempi kaula yms.). LaMancha on EGTA:n (Euroopan kitaransoiton opettajien järjestö)tunnutsema ja suosittama kitaramerkki. Saksalaiset LaMancha erottuvat korkealla hinta/laatusuhteellaan ja puhuttelevalla modernilla ulkonäöllään. Kaikki yli 400 euron tilaukset ilman toimituskuluja.
Järjestys:
Klassisen kitaran alkuperä voidaan jäljittää Espanjaan, maahan, jolla on rikas näiden instrumenttien rakentamisen historia. Se on ollut rakastettu instrumentti vuosisatojen ajan, ja sen aikana on tapahtunut lukuisia muutoksia ja edistysaskeleita, vaikka sen perustavanlaatuinen muoto ja sävyominaisuudet ovat säilyneet suhteellisen muuttumattomina. Klassinen kitara tunnetaan lämpimästä ja pehmeästä sointistaan, joka on tuotettu käyttämällä nailonkieliä, jotka luovat pehmeämmän äänen verrattuna teräskielien terävämpään sointiin, mikä tekee siitä erityisen sopivan klassisen musiikin soittamiseen. Instrumentti on suosittu klassisen ja espanjalaisen musiikin esittämiseen, vaikka sitä on käytetty myös monissa sovituksissa ja sooloissa muissa musiikkityyleissä. Kitaristit käyttävät tyypillisesti sormenpäitään tai kynsiään plektrumin sijaan soittaessaan. Klassinen kitara on arvostettu soitin, joka on löytänyt paikkansa monessa eri musiikissa, erityisesti klassisen ja espanjalaisen musiikin esityksissä. Sen esteettisesti miellyttävä muoto ja kaunis soundi tekevät siitä suositun valinnan monille kitaristeille.

Klassisia kitaroita on saatavana eri kokoisina, täysikokoisista (4/4) pienempiin kokoihin, kuten 7/8, 3/4, 1/2 ja 1/8.
Klassisen kitaran soitto vaatii sitoutumista ja sinnikkyyttä. Klassisen kitaran oppitunteja on laajalti saatavilla musiikkiakatemioissa ja kitarakouluissa, ja opiskelijoiden saatavilla on runsaasti nuotteja ja opetusmateriaaleja.

Klassisten kitaroiden rakenteessa takalevy on perusta, jolla kitara lepää. Tyypillisesti useista eri materiaaleista, kuten ruusupuusta ja mahonkista, valmistettu takalevy on avaintekijä kitaran sävyominaisuuksissa. Kitaran soundiin vaikuttaa voimakkaasti taustalevy, sillä sillä on merkittävä rooli kitaran resonanssissa ja syvyydessä.

Esineen sivuseinät muodostuvat sivuista, jotka on yhdistetty sekä alustaan ​​että kanteen. Tyypillisesti sivut on valmistettu samasta puulajista kuin pohja ja niillä on vaikutusta äänen projisointiin.

Nylonkielisen kitaran pääliosa joka tunnetaan nimellä kansi on tyypillisestirakennettu joko kuusesta tai setripuusta. Sen ensisijainen tarkoitus on vahvistaa ääntä, ja sellaisenaan kitaran kokonaisresonanssiin ja laatuun vaikuttaa voimakkaasti yläosan paksuus.

Kitaran kaulaan on sisällytetty etupuolelle ulottuva puulevy, joka tunnetaan nimellä otelauta. Tyypillisesti eebenpuusta tai ruusupuusta valmistettu levy on paikka, jossa kitaran nauhat sijaitsevat ja sitä käytetään nuottien tuottamiseen.

Tyypillisesti puusta, kuten mahonkista, valmistettu espanjalaisen kitaran kaula on pitkä joka kiinnittyy kitaran runkoon. Se tukee otelautaa ja nauhoja sekä muodostaa rakenteen kitaran viritysmekanismille.

Yläsatula ja tallaluu ovat tärkeitä kitaran osia, jotka pitävät kitaran kielet paikoillaan otelaudan alussa ja lopussa. Tyypillisesti muovista tai luusta valmistettujen osien voi vaikuttaa soittimen intonaatioon ja yleiseen tuntumaan. Vaikka muovi on yleinen materiaalivalinta, luuta suositaan usein sen erinomaisen äänenlaadun vuoksi. Lisäksi, jos olet tekemässä itse satulaa tai tai tallaluuta, luuaihiosta on helpompi tehdä satula tai tallaluu kuin muovisesta.  Teräskielisiin tai sähkökitaroihin verrattuna klassinen kitara on helpompi aloittelevalle soittajalle.