Loopperit

Loopperit
Järjestys:
Loopperi (englanniksi "looper") on musiikin tuotantoväline, jota käytetään äänitykseen ja toiston tai soiton/laulun looppaamiseen. Se mahdollistaa äänen tallentamisen ja toistamisen useita kertoja peräkkäin, luoden siten erilaisia kerroksia ja kappaleita. Loopperiin voi tallentaa lyhyitä äänikatkelmia, soitosta pätkiä tai laulusuorituksia ja toistaa niitä jatkuvasti, minkä avulla muusikot voivat luoda monikerroksisia sävellyksiä tai harjoitella erilaisia soittotekniikoita.

Loopperit voivat vaihdella monin tavoin, ja niissä voi olla erilaisia ominaisuuksia, kuten:

Mono- ja Stereoloopperit: Mono-loopperit tallentavat äänen yhteen kanavaan, kun taas stereo-loopperit tallentavat äänen kahdelle erilliselle kanavalle, mikä mahdollistaa monipuolisemman äänimaailman.

Tallennusaika: Loopperit voivat tarjota erilaisia tallennusaikoja äänelle. Jotkut voivat tallentaa vain muutaman sekunnin, kun taas toiset voivat tallentaa useita minuutteja tai jopa tunteja äänimateriaalia kuten esim. NUX loopperit.

Efektit: Jotkut loopperit tarjoavat sisäänrakennettuja efektejä, kuten kaikuja, viiveitä tai taajuuskorjaimia, jotka voivat muuttaa äänen ominaisuuksia ja lisätä luovuutta.

Ohjattavuus: Joissakin loopperimalleissa on monimutkaisempia ohjausominaisuuksia, kuten MIDI-liitännät, joiden avulla muusikot voivat synkronoida loopperin muiden laitteiden kanssa tai ohjata sitä ulkoisilla ohjaimilla.

Tallennuslaatu: Loopperit voivat tarjota erilaisia tallennuslaatuja, jotka vaihtelevat perusäänitystä tarjoavista malleista korkeampilaatuiseen äänen tallennukseen.

Loopperit voivat olla erilaisia sekä hinta-, että ominaisuustasoltaan. Esimerkiksi yksinkertainen perusloopperi voi tarjota vain perustoimintoja tallentaa ja toistaa ääntä, kun taas monimutkaisemmat ja kalliimmat mallit voivat sisältää useita ominaisuuksia, kuten monikerroksisen tallennuksen, monen kanavan äänitallennuksen ja laajan valikoiman efektejä.