Kitaralaukut, -pussit ja -kotelot

Täältä löydät kitaralaukut, -pussit ja -kotelot niin sähkökitaralle, akustiselle tai nylonkieliselle kitaralle kuin bassoillekin. Valikoimastamme löytyvään X-laukkuun mahtuu mikä tahansa sähkökitara tai sähköbasso!
Järjestys:
Kitaralaukku on suunniteltu suojaamaan kitarasi kuljetuksen aikana. Se voi olla pehmeä tai kova, ja molemmilla tyypeillä on omat etunsa. Pehmeä kitaralaukku on yleensä valmistettu vahvasta kankaasta ja pehmustettu sisältä suojatakseen kitaraa iskuilta ja naarmuilta. Kova kitaralaukku taas on valmistettu kestävästä muovista tai puusta ja tarjoaa paremman suojan voimakkaammilta iskuilta ja kosteudelta.

Kovia kitaralaukkuja on usein eri muotoisia ja kokoisia, jotta ne sopivat erilaisille kitaroille, kuten akustisille, sähköisille tai bassokitaroille. Ne voivat myös sisältää lisätaskuja tarvikkeille, kuten kieliä, plektroja ja viritinlaitteita.

Pehmeät kitaralaukut, tai kitarapussit, ovat yleensä kevyempiä ja helpompia kuljettaa. Ne voivat olla valmistettu vedenkestävästä kankaasta ja tarjota riittävästi pehmustusta kitaraa varten. Kitarapussit voivat myös sisältää taskuja tarvikkeille ja olkahihnoja helpottamaan kantamista.

Materiaalit vaihtelevat valmistajittain ja mallista riippuen, mutta yleisesti käytetyt materiaalit kitaralaukuissa ja -pusseissa voivat olla polyesteri, nailon, puuvilla, nahka ja erilaiset vaahtomuovit ja pehmusteet.

Kovien kitaralaukkujen ja kitarapussien lisäksi on myös olemassa puolikovia kitarakoteloita joita kutsutaan myös nimellä kitaran toppalaukku.
Nämä suojaavat lähes yhtä hyvin kuin kitaralaukku mutta on kevyt kuin kitarapussi pitäen sisällään myös selkähihnat kuten kitarapussi tai olkahihnan. Nämä ovatkin hyvin suosittuja. Niitä valikoimastamme löytyy mm. nimellä Noir ja Tonträger sekä Boston.